in ons aanbod. Gekozen karakter
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 4.45 € |
|
domein: Cielo e Terra |
druif: Merlot - Rabosso |
degustatie: Aantrekkelijke aroma's van bosbessen, kersen en bramen. Fruitig en gul van smaak gevolgd door een zachte afdronk. |
gerechten: Bij pasta en rissotto. |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 8.55 € |
|
domein: Zenato |
druif: Corvina - Rondinella - Molinara - Negrara |
degustatie: De rode druiven die gebruikt worden voor de Bardolino groeien op de heuvels ten oosten van het Gardameer. De corvina, rondinella en het hele kleine beetje molinara rijpen daar in de droge zonnige omstandigheden fantastisch. Hun fruit is in deze wijn gemaakt om jong te drinken: rode kersen, grote bessen. Pittig door de rondinella, zacht door de molinara. Kan goed licht gekoeld worden. |
gerechten: Deze smaakt heerlijk op een terrasje in de zon, maar ook zekere zo goed bij een lekkere salade pizzas en pastas. |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
Bardolino Chiaretto |
2012 |
Rood |
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 8.70 € |
|
domein: Zenato |
druif: Corvina, Merlot, Rondinella |
degustatie: Deze intense rosé wijn werd gemaakt op basis van 3 typische Italiaanse druivensoorten: Corvina, Rondinella en Merlot. Hij heeft een aangenaam boeket van jong rood fruit en Engelse gum, een ronde mollige aanzet en een fruitig middenpallet. Naar de afdronk wordt hij ondersteund door een frisse aciditeit. Kortom een lekkere, vlezige, ronde frisse rosé |
gerechten: Te serveren bij pasta's, salades, BBQ, gevogeltje, ... |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
CANTINA MABIS NEROPASSO |
2017 |
Rood |
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 11.35 € |
|
domein: Cantina Mabis |
druif: Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone |
degustatie: Deze Neropasso is een robijnrode wijn met kruidige toetsen en aromas van kersen en gedroogde vijgen. Hij maakt een fluweelzachte indruk met zachte tannines en zorgt voor een erg soepele wijnbelevenis.
Deze Neropasso komt tot stand door een eeuwenoud proces van appasimiento waarbij de druiven gedeeltelijk worden gedroogd op geventileerde zolderruimtes. Op die manier verliezen ze ongeveer 30% van hun vocht. Na de persing zorgt dit proces voor een grotere concentratie van smaken die bijdragen tot het typische karakter van deze wijn. |
gerechten: Dit is een heel veelzijdige wijn die samengaat met een hele reeks pastas met groenten, vlees en kip. Maar ook bij een stoverij of bij Aziatische gerechten is dit een hele goede match. Bovendien is het de ultieme metgezel van kaasschotels. |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
CANTINA MABIS ROSAPASSO |
2020 |
Rood |
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 11.35 € |
|
domein: Cantina Mabis |
druif: Pinot Noir |
degustatie: Licht zalm ros roswijn. Fijne aromas van frambozen en aardbeien, evenwicht tussen fruit en zuren en mooie zuivere korte afdronk. |
gerechten: Op terras, aperitief en lichte salades |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
Zenato Valpolicella Classico Superiore DOC |
2014 |
Rood |
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 11.35 € |
|
domein: Zenato |
druif: Corvina, Rondinella, sangiovese en molinara |
degustatie: De wijn wordt als volgt geassembleerd: 80% Corvina Veronese (geur en zuren), 10% Rondinella (veelsuikers), 5% Sangiovese (elegantie) en 5% Molinara(robuustheid). Het is een wijn die makkelijk enige jaren kan rijpen, maar die in zijn jeugdzeer elegant en fruitig is. |
gerechten: Bij stevige pastaschotels. |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
CANTINA MABIS ENIGMA PASSIMIENTO 2018 SANGIOVESE EMIGLIA ROMAGNA |
2018 |
Rood |
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 17.75 € |
|
domein: Cantina Mabis |
druif: 100% Sangiovese |
degustatie: Elegante en evenwichtige rode wijn uit de Emilia-Romagna wijnregio (Rubicone) gemaakt volgens de Appassimento methode. Deze 100% Sangiovese wijn kent heel wat aroma's van zwart fruit en rode vruchten (bramen en frambozen). Volle en stevige afdronk met zachte tannines. |
gerechten: |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
Santa Christina Cabernet Sauvignon |
2010 |
Rood |
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 18.05 € |
|
domein: Zenato |
druif: Cabernet Sauvignon, cabernet franc |
degustatie: 80% Cabernet Sauvignon, 20% cabernet franc. 16 maanden oude en nieuwe eik. Dieprode wijn met kruidige tanines en toetsen van groene pepers. 15-18 maanden op eikenhouten vaten, daarna nog eens 6 maanden op fles. |
gerechten: |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
Zenato Ripassa della Valpolicella DOC |
2009 |
Rood |
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 21.00 € |
|
domein: Zenato |
druif: Corvina, Rondinella, Sangiovese |
degustatie: Een complexe dieprode wijn gemaakt van 3 typische Italiaanse druivensoorten: 80 % Corvina Veronese,10 % Rondinella, 10 % Sangiovese. De most van de gedroogde amarone druiven wordt gemengd met de Valpolicella wijn waardoor een 2 gisting ontstaat. Hierdoor krijgt de wijn extra complexiteit, meer body,extra kracht en breedte. Hij heeft tevens een intens boeket van rood en zwart fruit. Een volle ronde wijn met lange finale.
Awards : Wine Spectator 90 - Rober Parker 92 |
gerechten: Te schenken bij wild, geroosterde vleesgerechten. |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|
Amarone della Valpolicella Classico - DOC |
2010 |
Rood |
|
|
Italie - Veneto
|
prijs per fles: 43.05 € |
|
domein: Zenato |
druif: Corvina, Rondinella |
degustatie: Deze diepe robijnrode wijn wordt gekenmerkt door kruidige aroma’s in combinatie met gedroogd fruit. Met een krachtige smaak en zachte tannines is dit een soepele, karaktervolle topper.
De druiven werden zeer zorgvuldig geselecteerd en werden ontdaan van takjes en onzuiverheden. Daarna werden ze 3 tot 4 maanden gedroogd in verluchte kamers om daarna te worden geperst. Tot slot rijpte de wijn nog eens 36 maanden op eikenhouten vaten. Deze Amarone is een prachtig voorbeeld van Italiaanse topwijn die onder de allerbeste mag worden gerekend. |
gerechten: Bij gegrild roodvlees of wild met roomsaus en vruchtengarnituur. |
|
|
|
Leg in mandje |
|
|